Program Pameran dan Perkongsian Ilmu KALAM UTM

KALAM UTM dengan kerjasama antara Tourism Perak, Majlis Bandaraya Ipoh dan Komuniti Kampung Kuchai akan mengadakan Program Pameran dan Perkongsian Ilmu yang akan diadakan di Masjid Panglima Genta, Ipoh, Perak pada 29 Oktober 2021. Semoga sesi perkongsian ini berjalan dengan lancar.

Majlis Perasmian Ruang New Books Display

15 Julai 2020 telah diadakan Majlis Perasmian Ruang New Books Display di Perpustakaan UTMKL, tajaan oleh Persatuan Alumni UTM.
Program dimulakan dengan kata-kata aluan oleh Ketua Pustakawan UTM, iaitu YBRS. Pn. Noraziah Binti Sharuddin. Serentak dengan perasmian ini, turut diadakan gimik “Book Endowment : 1 Alumni, 1 Book”, sebagai simbolik pelancaran dengan menjemput Prof. Dr. Shamsul Bin Sahibuddin untuk menerima buku daripada wakil alumni, Cik Syakirah Binti Ismail.
Upacara kemuncak iaitu perasmian New Books Display diteruskan dengan menjemput YBHG. Tan Sri (Dr)Ir. Jamilus Bin Hussein, Presiden Persatuan Alumni UTM untuk menandatangani plak.
Terima kasih Alumni UTM dalam menyumbang dana yang semestinya memberi manfaat kepada pelajar dan ahli alumni khasnya.

Pameran Alat Bantu Mengajar, Teknologi & Perkakasan UTM (1970’an – 1990’an): Meraikan Tiga Dekad Aktiviti Pengajaran, Pembelajaran dan Penyelidikan UTM

UTM Engineering & MHB Projects Showcase : A Synergy Showcase of Potential Collaborative Projects

UTM Library Research Week 2020

Semarak Dekad Membaca – Read @ UTM 2019

K-Sharing bersama Perpustakaan sempena Semarak Dekad Membaca Selasa 12 Mac 2019 dan Book Review di Hari Perasmian Program Read@Uni.